Συνδεθείτε μαζί μας

Νεα

Παραγωγική η πρώτη συνάντηση με τους προπονητές

Όσα ειπώθηκαν στο διαδικτυακό meeting με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και οι αποφάσεις που πάρθηκαν

Με τη συμμετοχή 12 προπονητών από 10 σωματεία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συζήτηση με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΣΧΘ.

Σε συνέχεια της αρχικής εισήγησης που έγινε επί των θεμάτων από τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων κ. Ηρακλή Σιούλη στα θέματα της ατζέντας, οι συμμετέχοντες προπονητές ανέπτυξαν τους παρακάτω συλλογισμούς, έκαναν προτάσεις και συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. H ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων που έχουν ξεκινήσει πρέπει να υλοποιηθεί βάσει σχεδιασμού στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί εξ αρχής. Δεν θα δίνονται αναβολές παρά μόνο για υγειονομικούς λόγους (βάσει των εν ισχύ εγκυκλίων). Στη φάση που διανύουμε, σε σχετικό αίτημα ομάδας, θα δίνεται αναβολή μόνο αν μπορεί να στοιχειοθετήσει 4 θετικά κρούσματα. Καθώς υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο θέμα διαθεσιμότητας γηπέδων, όλοι θα συνεργαστούν στην κατεύθυνση να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό τα εν εξελίξει πρωταθλήματα, ώστε να εκκινήσουν και οι μικρότερες κατηγορίες. Οι εξ αναβολής αγώνες θα γίνονται μέσα στην εβδομάδα. Θα υπάρχει μία ευελιξία σε περίπτωση αδυναμίας των ομάδων σε ορισμένο αγώνα, αλλά μετά από έγκαιρη ενημέρωση και εφόσον υπάρχει από κοινού πρόταση και των 2 ομάδων για μετατόπιση του αγώνα σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα εντός της εβδομάδας.

2. Ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τα ηλικιακά πρωταθλήματα στις κατηγορίες ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β, καθώς λόγω των υγειονομικών συνθηκών τα προηγούμενα 2 χρόνια οι αθλητές των συγκεκριμένων ηλικιακών κατηγοριών είχαν από ελάχιστη έως μηδενική αγωνιστική δράση. Οι προτάσεις που φαίνεται να προκρίνονται είναι η δημιουργία αγωνιστικών με μορφή τουρνουά (σε ένα ή δύο γήπεδα κάθε φορά). Αυτά τα τουρνουά με την υποστήριξη όλων των σωματείων και της ΕΣΧΘ θα έχουν παράλληλο στόχο να αποτελέσουν events ανάδειξης του αθλήματος και να προσελκύσουν αθλητές. Ενέργειες που πρέπει να γίνουν:
α. Εντός της εβδομάδας θα γίνει επικαιροποίηση συμμετοχών από τα σωματεία για τις ανωτέρω κατηγορίες.
β. Η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΣΧΘ θα συνεδριάσει εντός της επόμενης εβδομάδας για να αποφασιστεί η τελική μορφή διοργάνωσης ανά κατηγορία
γ. Η επιτροπή θα έρθει σε επαφή με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή για να διερευνήσει τις ημερομηνίες που μπορούν να διαθέσουν την έδρα τους για τη διοργάνωση των τουρνουά
δ. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εντός της επόμενης εβδομάδας να ολοκληρωθεί και η κοινοποίηση έναρξης των πρωταθλημάτων – κλήρωση.
Παράλληλα συζητήθηκε ότι αυτά τα τουρνουά θα πρέπει να πλαισιωθούν από τη διαρκή παρουσία των προπονητών των κλιμακίων καθώς είναι ευκαιρία να παρακολουθούν παράλληλα όλους τους αθλητές και να δίνουν κατευθυντήριες γραμμές στους προπονητές. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μία ομάδα συνεργασίας προπονητών που θα αναλύει τα δεδομένα που θα μας δίνουν οι αγώνες και θα κάνει προτάσεις που θα βοηθάν όλους τους προπονητές να ακολουθούν κοινές μεθοδολογίες ορθών πρακτικών για την κάθε ηλικία. Τα συμπεράσματα μπορούν να ανακοινώνονται και στις μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις της επιτροπής πρωταθλημάτων ΕΣΧΘ / προπονητών. Επίσης κρίθηκε απαραίτητο στην επόμενη συνάντηση να παραστούν και οι προπονητές των κλιμακίων.

3. Στη συνέχεια τέθηκαν και κάποιοι εύλογοι προβληματισμοί από τον προπονητή του ΑΣΑ Αξιούπολης κ. Αντώνη Καρυπίδη αναφορικά με τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν οι προπονητές/τριες που προπονούν νέους/ες αθλητές/τριες και παράλληλα τέθηκε το θέμα της έλλειψης νέας γενιάς προπονητών.

4. Τέλος τέθηκε και το θέμα της αγωνιστικής διεύρυνσης των ομάδων της Ένωσης με ομάδες των γειτονικών ενώσεων ώστε να οι αθλητές – αθλήτριες να δίνουν περισσότερους και πιο δυνατούς αγώνες, παρατηρώντας παράλληλα πως αυτό αποτελεί αίτημα και των προπονητών των γειτονικών ενώσεων που έχουν περιορισμένο αριθμό ομάδων. Το θέμα θα εξετασθεί από την ΕΣΧΘ και σε επικοινωνία με τις γειτονικές ενώσεις θα διερευνηθεί αν και με ποια μορφή θα μπορούσε να γίνει (τουρνουά μετά τις συμβατικές αγωνιστικές υποχρεώσεις κ.λπ.)

5. Από πλευράς επιτροπής έγινε παρότρυνση οποιαδήποτε ιδέα προς όφελος της ανάπτυξης να αποστέλλεται προς την ΕΣΧΘ με τη δέσμευση ότι θα εξετάζεται, θα μπαίνει ως θέμα ατζέντας στην επόμενη συνάντηση και θα υποστηρίζεται αν κριθεί υλοποιήσιμη.

Περισσότερα Νεα