Συνδεθείτε μαζί μας

ThessHand

Η Θεσσαλονίκη παίζει χάντμπολ

Το πρωί της Κυριακής, 20 Μαΐου, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, το χάντμπολ φοράει τα γιορτινά του.

Το πρωί της Κυριακής, 20 Μαΐου, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Αριστοτέλους, το χάντμπολ φοράει τα γιορτινά του.

Για δεύτερη χρονιά θα διοργανωθεί το μεγαλύτερο τουρνουά street handball της χώρας , το «Thesshand 2018» και σε πέντε ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα θα αγωνιστούν για τρεις ώρες περισσότερα από 500 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών.

Οι αγώνες διεξάγονται με συνεργασία της ΟΧΕ, της ΕΣΧΘ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των σωματείων της πόλης. Και φέτος η εκδήλωση έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντωπολείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στις εβδομάδες που προηγήθηκαν έγινε το promotion της διοργάνωσης, μέσα από τα τουρνουά δημοτικών σχολείων, την Sportexpo και τους αγώνες street handball που διοργάνωσαν οι σύλλογοι, ενώ αφίσες του «Thesshand 2018» υπάρχουν στα περισσότερα σχολεία της πόλης και σε αθλητικούς χώρους. Δηλώσεις συμμετοχής διανεμήθηκαν σε περισσότερους από 1.500 μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων.
Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σε όλα τα παιδιά το έντυπο που δημιούργησε φέτος η ΕΣΧΘ με τίτλο «Παίζω χάντμπολ στη γειτονιά μου» και στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες για όλους τους συλλόγους της πόλης ανά γεωγραφική περιοχή. Άλλωστε, ο σκοπός του «Thesshand» είναι πέρα από τη διαφήμιση του αθλήματος να πολλαπλασιαστούν τα παιδιά που έρχονται στο χάντμπολ και στις ακαδημίες της Θεσσαλονίκης.

Στο «Thesshand 2018» μπορούν να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-12 ετών, που συγκροτούν με τους φίλους τους ομάδες 4-6 ατόμων ή έρχονται μεμονωμένα και εντάσσονται σε ομάδες με τη βοήθεια των διοργανωτών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η ώρα προσέλευσης ορίστηκε στις 10:30. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00.

Το παρών στους αγώνες αναμένεται να δώσουν αθλητές και αθλήτριες από τις κορυφαίες ομάδες της πόλης για να φωτογραφηθούν με τα παιδιά και να τους μιλήσουν για το άθλημα.

Περισσότερα ThessHand